Immár a játékosokon a sor

Baktalórántháza – A szombaton délután fél háromkor kezdődő Kazincbarcika elleni hazai meccsel kezdi meg tavaszi menetelését a Baktalórántháza VSE másodosztályú futballcsapata. Így emlékeztek az őszi meccsre [.pdf – 232KB]

Emberemlékezet óta nem volt ennyi változás a baktalórántházifutballcsapat keretében, mint most: négy távozó mellett hét új labdarúgója van az NB II-es gárdának. A változásokkal egyértelműen azt célozta meg a telet a 12., tehát bentmaradó pozícióban töltő gárda, hogy ne legyenek kiesési gondjai a szombaton indul tavaszi szezonban.

Úgy gondolom, az önkormányzat és a vezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a tavasszal, most már a játékosokon a sor – mondta erről a témáról MadalinaGyörgy, a baktaiak edzője. – Remélem, ők átérzik majd minden egyes mérkőzés fontosságát, és nehézségeink ellenére olyan eredményt fognak produkálni, amivel meg tudjuk hosszabbítani NB II-es tagságunkat. Fájó volt a számunkra a télen Bíró Péter és Nagy Zoltán távozása, de a két László, Király és Szűcs személyében hasonlóan jó gondolkodású, rendes fiatalemberek kerültek hozzánk, akik remélkhetőleg a pályán is tudják bizonyítani, hogy nyertünk az érkezésükkel.

A szombaton 14.30-kor esedékes tavaszi premieren a Kazincbarcika lesz az ellenfél, mindkét csapat jól ismeri a másikat, hiszen évek óta „kerülgetik” egymást.

Hét végi ellenfelünk régóta együtt játszó, összeszokott gárda, amely ráadásul két, a kezdőcsapatban azonnal bevethető játékossal erősödött a télen – jellemezte a riválist a tréner. – Nekünk a hazai pálya előnyét érvényesíteni kell, és minden körülmények között meg kell nyernünk az első tavaszi mérkőzésünket.

– Bodnár Tibor –