IMF/EU-konzultáció – EB: még nincs döntés a lehetséges hitelösszegről

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete nem tudja megerősíteni a sajtóban megjelent számokat, amelyek arról szóltak, hogy az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) mekkora hitelkeretet biztosítana Magyarországnak a tervezett EU/IMF hitelmegállapodás alapján.

“Mindeddig semmilyen konkrét összegről nem született megegyezés. A konkrét összeg a Bizottság és az IMF értékelésének, valamint a magyar hatóságokkal folyatott párbeszédnek a függvénye lesz” – közölte Szűcs Tamás képviseletvezető az MTI-vel kedden.

A Portfolió.hu hírportál egy múlt szerdai, befektetőknek szóló prezentáció kapcsán hétfőn arról írt, hogy az Európai Bizottság Magyarország számára 5 milliárd eurós hitelkeretet biztosíthat a fizetési mérleg támogatási lehetőségből.

A hírportál szerint az Európai Bizottság tagországoknak szóló különböző támogatási formáiról jelent meg egy összefoglaló befektetői prezentáció január 25-én a szervezet oldalán. A nem eurózóna tagoknak szóló úgynevezett fizetési mérleg támogatási lehetőség kapcsán a jövőbeli potenciális kötelezettségvállalások között lehetett látni – kérdőjellel ellátva – egy 5 milliárd eurós tételt Magyarországnak “címezve”.

– MTI –