Helyi közélet

2013.04.21. 21:49

DVTK vs. FTC - Provokáció és szurkálás a meccs után

Miskolc -  Késelés történt Miskolcon a Csermőkei úton vasárnap este hét óra körül, amikor a DVTK-FTC labdarúgó-mérkőzés után az egyik, Fradi szurkolókat szállító autóbuszról többen is leszálltak. A rendőrség szerint két hazai drukker provokálta a hazafelé tartó ferencvárosi szurkolókat. 

Miskolc -  Késelés történt Miskolcon a Csermőkei úton vasárnap este hét óra körül, amikor a DVTK-FTC labdarúgó-mérkőzés után az egyik, Fradi szurkolókat szállító autóbuszról többen is leszálltak. A rendőrség szerint két hazai drukker provokálta a hazafelé tartó ferencvárosi szurkolókat. A mérkőzés előtt és a meccs alatt komolyabb rendbontás nem történt, azonban az egyik hazafelé tartó, ferencvárosi busz megállt a Varga-hegyen. Az egyik közösségi oldalon azt írják, az utasok közül többen is leszálltak vizelni egy ház előtt, ami érthető okokból nem tetszett az ott lakóknak, ezért dobálni kezdték a fradistákat, akik közül ketten nekik támadtak. Őket érték szúrások, egyiküket a karján, társát a combján.

A rendőrség közleménye

Azonnal elfogta és előállította a rendőrség azt a két hazai futballhuligánt, akik a 2013. április 21-én Miskolcon megrendezett DVTK – FTC labdarúgó-mérkőzést követően hazafelé tartva gépkocsijukból kiszálltak és vendégszurkolókat provokáltak.

A provokáció eredményeként a két férfi vendégszurkolókkal szóváltásba került, majd tettlegességre is sor került. A tettlegesség során két vendégszurkoló és az út menti ingatlanokba bemenekülő két hazai drukker egyike megsérült.

A szurkolói összecsapást követően a vendégszurkolók rátámadtak és megrongálták azt az idegen ingatlant, ahová a provokálók a túlerő láttán bemenekültek. A vendégszurkolók által megrongált ingatlan lakóinak semmilyen közük nem volt a bűncselekményhez.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei az incidenst követően a közrendet azonnal helyreállították és nyomban elfogták, majd őrizetbe vették az idegen ingatlanba bemenekült két provokátort.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában