Friss hírek

2007.12.05. 16:29

Rábólintott a kormány a titoktörvényre - kezdődhet az ötpárti egyeztetés

<p>Szerdai ülésén megtárgyalta és elfogadta a kormány a titoktörvény tervezetét, így még idén elkezdődhetnek az ötpárti tárgyalások a normaszövegről - értesült a Független Hírügynökség kormányzati forrásokból.</p>

Információink szerint a tervezet kapcsán egy pontban nem egyezett meg az MSZP és az SZDSZ. A nagyobbik kormánypárt ugyanis nyilnánosságra hozott irat mősítésétől függetlenül büntetné a szándékos titoksértést például az újságírók esetében. Az SZDSZ viszont csak a legmagasabb, szigorúan titkos minősítésű iratoknál támogatná a büntethetőséget. A nem szándékos titoksértést civilek esetében nem büntetné az új törvény. A hivatásos állományhoz tartozók esetében a titoksértés büntethetősége egyértelmű.

A kormány tervei szerint a következő hetekben megkezdődhet a javaslat ötpárti egyeztetése és ezután kerülhet a parlament elé a több kétharmados törvényt is érintő tervezet - értesült a Független Hírügynökség. A javaslat részleteit várhatóan csütörtökön ismerteti a kabinet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!