Magyarország

2010.02.07. 10:07

Havazás - több, mint 90 gép dolgozik a Dél-Dunántúlon

<p>Több, mint 90 gép kotorja a havat és sózza az utat a Dél-Dunántúlon. A közútkezelő munkatársai reggel óta folyamatosan dolgoznak.</p>

A régióban reggel óta újra esik a hó. Változó intenzitással hullik, néhol a szél is megerősödik, ezért bárhol lehet hóátfúvásokra számítani - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Közút Nonprofit Zrt. regionális ügyeletese.

Komolyabb balesetrõl egyelõre nem kaptak bejelentést a közútkezelõnél, de több autó is árokba csúszott, mert nem az idõjárási viszonyoknak megfelelõen közlekedett. Az utak a régióban hókásásak, de járhatóak. A mellékutak havasak, de azokon is lehet közlekedni. A távolsági buszok eddig mindenhová eljutottak. Pécsett jelenleg olvad a hó, de a városon kívül fagypont alatt van a hõmérséklet. Délutánig még körülbelül 5-10 centi hó várható a Dél-Dunántúlon. Szombaton összesen 20 centi esett. Több helyen van hóátfúvás, azokon a területeken jóval vastagabb a hóréteg.

A közútkezelõ több, mint 90 géppel folyamatosan takarítja az utakat, így odafigyeléssel minden út járható a régióban. A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a hóátfúvásoknál legyenek nagyon figyelmesek, mert könnyen elakadhatnak. Továbbá kérik, hogy csak az induljon útnak, akiknek nagyon muszáj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!