Helyi közélet

2015.09.23. 18:42

Napsütés, meg egy kis mozgás és jó társaság

Miskolc - Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egyhetes kampánya tegnap érte el csúcspontját.

Miskolc - Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egyhetes kampánya tegnap érte el csúcspontját.

Az Európai Autómentes Napra Suszterics Gergő a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolából érkezett a belvárosi „sokadalomba”.

– Futni fogok az autómentes napon – árulta el. – Ez a nap azért fontos, mert sokat szennyezzük a környezetet és fontos, hogy évente egy-egy napon ne legyen autó az utakon. Sokat bringázok, apukámmal is csak akkor ülünk autóba, ha fontos.

Élhető legyen a város

Kapusi Szabolcs a Vagabanda Társulat képviseletében arról beszélt munkatársunknak, fontos számukra, hogy élhető legyen a város. Ők kerékpárral járnak dolgozni, szelektíven gyűjtik a szemetet.

– Az ifjak most a gólyalábazással ismerkedhettek meg – mondta. – Régen faluhelyen ezzel jártak az emberek azokon a sáros részeken, ahol nem tudtak volna. A gyerekek nyitottak. Az autómentes napról az a véleménye, hogy szerinte az emberek egyre jobban megpróbálják észszerűen használni az erőforrásaikat.

– Balázs Ágnes Andrea a Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára 8.-os osztályfőnök. Az osztályával volt a rendezvényen.

– Jó idő van, igyekszünk részt venni a programokon, igaz egy picit nehéz a nagyobbakat rávenni a feladatokra, de azért előjön még belőlük a gyerek – újsá­golta.

Szerinte az évi egy-egy nap „kezdetnek nem rossz” környezetvédelem kapcsán.

– Futni voltam, jól érzem magam, a gólyalábat ki fogom próbálni – ezt már a Selyemrétről érkezett 14 éves Kanalas Borbála Ramóna mondta. – Tényleg jó lenne, ha kevesebbet szennyeznénk a környezetünket.

Réz Tamás szervezőtől megtudtuk: a Mobilitás Hetének zárónapja a lehető legjobban alakult. Több százan érkeztek kerékpárral, sikeres volt a buszhúzóverseny, a civil szervezetek bemutatókat tartottak.



A helyszín nem tetszett

„Nagyon tetszik a rendezvény, ám a helyszín nem igazán. A sportcsarnok mellett jobban éreztük magunkat minden tekintetben” – vélekedett Radványi Árpád, a miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola igazgatóhelyettese, aki 15 éve látogatója ennek a napnak. „Átlátható volt a tér, a gyerekeket jobban el mertem engedni, és a kerékpárjainkat sem látom biztonságban. A pozitív oldala az, hogy imádunk kerékpározni. Az iskolánkban zárt kerékpártárolónk van, a gyerekek és kollégák egy része ki is használja és azzal jár. Egyébként korábban a Diósgyőrből érkezőkre odafigyeltek: egy rendőrautó bekísért minket, több más sulival együtt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában