Helyi közélet

2015.09.12. 13:54

Kutyás élet: 1 hétvége, 2 kiállítás és 2 helyszín

Miskolc, Szerencs - Szombaton Miskolcon, vasárnap Szerencsen várják a kutyák szerelmeseit.

Miskolc, Szerencs - Szombaton Miskolcon, vasárnap Szerencsen várják a kutyák szerelmeseit.

A tavalyi sikereken felbuzdulva ismét egy különleges rendezvényre invitálja a MEOE Miskolci Önálló Jogú Szervezete a gazdikat és kedvenceiket.

A szombat délelőtt 10 órakor kezdődött Retro CAC kutyakiállításon sajátos időutazásba csöppenhetnek a kiállítók és a látogatók, ugyanis a szervezők arra biztattak mindenkit, hogy túrják fel a szekrényeket, a padláson porosodó dobozokat, és öltözzenek be a ’60-as és ’70-es évek divatjának megfelelően. A kérés nem volt tét nélküli, ugyanis a vállalkozó kedvű kiállítók a Best In Show program keretén belül külön díjazásban részesülnek, a jelmezek összevetésének győztese wellnesskikapcsolódást nyer. Figyelem! A jelmezverseny kizárólag a kiállítókra vonatkozik, a kutyák felöltöztetése szigorúan tilos és kizárást eredményez a megmérettetésből.

A Retro CAC kiállításnak az egykori Stromfeld laktanya ad otthont a Szentpéteri kapuban. A szervezők azonban nemcsak a kiállítókat célozták meg, többek között retro zenét, motor-rock show-t és retro lovasbemutatót is kínálnak a látogatóknak. Emellett ismét meghirdették a hobbi-kutyaszépségversenyt, amelyre a törzskönyv nélküli fajtatiszta, illetve keverék kutyákat három kategóriában (kistestű, közepes termetű és nagytestű) nevezhették a gazdik.

Akik nagyon ráéreznek a kutyakiállítás hangulatára, vasárnap duplázhatnak, ugyanis a Magyar Ebtenyésztők Tokaj-Hegyaljai Egyesülete tavaly elnyerte a jogot egy nemzeti CAC kutyakiállítás megrendezésére. A kiállítást Szerencsen, a Rákóczi-vár területén tartják.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában