Ilyen volt a Black Friday Debrecenben

Ilyen volt a Black Friday Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Népszerűek voltak a péntekre meghirdetett akciók az üzletekben, sokan jelentős kedvezményekkel vásárolhattak.

Fekete léggömbök, hatalmas tömeg, kirívó akciók – ezekkel találkozhatott az, aki péntek délután a Csapó utcai bevásárlóközpontba érkezett. A Black Friday-en rengetegen „rohamozták” meg a bevásárló centert, hogy jobbnál jobb áron tegyenek szert valamilyen termékre. Az egyik műszaki cikkeket árusító üzletben már nyitáskor érezhető volt a megemelkedett forgalom.

Csalogató árak

A sorok között megállítottunk egy fiatal párt; Kanalas László és Balogh Renáta elmondta, célirányosan érkeztek, ők egy átalakító kábelt vásároltak éppen. – Kizárólag a Black Friday miatt jöttünk, hogy olcsóbban tudjuk megvenni azokat a dolgokat, amikre szükségünk van. Az online akciókat nem figyeltük, jobban szeretünk inkább személyesen eljönni, és így megvenni az árut. Tervezzük még, hogy ruhákat is vásárolunk – mondta el László érdeklődésünkre.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Szabó Zoltán szintén a pénteki napra meghirdetett akciók miatt látogatott el az üzletbe. – Monitort és fülhallgatót szeretnék venni, és ma ezekhez olcsóbban juthatok hozzá. Karácsonyra egyelőre még nem vásárolok, inkább csak saját részre nézelődök, és veszem meg, ami kell – fogalmazott.

Kár kihagyni

– Nem a Black Friday miatt vagyok itt, persze nagyon vonzó akciókkal készültek az üzletek. Biztos van üzleti fogás is a háttérben, de vonzza az embereket az olcsóbb ár, ahogy engem is – válaszolt Ilona, aki egyébiránt egy televízióhoz és néhány kisebb háztartási cikkhez szeretett volna kedvezményesen hozzájutni. Szabina nagyon örült az akciós napnak, hiszen ruhákhoz és kozmetikai szerekhez tudott így olcsóbban hozzájutni. – Nagyon jó, hogy a mai napon sokkal kedvezőbben vásárolhattam, szerintem nincsen átverés a Black Friday mögött: tényleg jó áron vannak a termékek, a lehetőséggel pedig élni kell – mondta.

Venni vagy nem venni?

Kevésbé ismert, de november utolsó péntekjén egyúttal a „Ne vásárolj semmit” napot is tartják. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyasztói társadalom problémáira. A Magyar Természetvédők Szövetsége arra kérte az embereket, ezen a napon ne vegyenek semmit. A túlfogyasztás az adventi időszakra is jellemző, éppen ezért nagyon fontos a tudatos vásárlói magatartás. Az ünnepre készülődés lényegét ugyanis nem annak kellene kitennie, hogy minél drágább ajándékokat vásároljanak az emberek.

HBN–VK