Friss hírek

2009.01.05. 14:00

A Hír Tv még nem adta át a felvételt a választási bizottságnak

<p>A Hír Tv továbbra sem bocsájtotta a ferencvárosi választási bizottság rendelkezésére az SZDSZ helyi kampányfőnökéről készült vágatlan videofelvételt. A hírcsatorna technikai nehézségekkel indokolta a késlekedést, ám az SZDSZ képviselőjelöltjének indulását már a felvétel átadása sem befolyásolhatja - mondta a Független Hírügynökségnek a helyi választási iroda helyettes vezetője a hétfői ülés után. Az ülésen a választási bizottság a Fidesz jelöltje elleni kifogást elutasította.</p>

A választási bizottság nem kérheti fel a jelöltet visszalépésre, így ha a felvétel vágatlan változata előkerülne, az sem befolyásolná az indulók névsorát - mondta a Független Hírügynökségnek a helyi választási iroda helyettes vezetője a bizottság hétfői ülése után. Horváth Péter szerint a képviselőjelölt még dönthet úgy, hogy visszalép, ez azonban nem jogi, hanem politikai felelősség kérdése. Amennyiben a teljes, vágatlan felvétel alapján felvetődik a jelölt jogi felelőssége, akkor a bíróságon megtámadható a választási végeredmény.

A helyi választási bizottság hétfői ülésén elutasította azt a kifogást, amely a Fidesszel kapcsolatban érkezett. A beadvány szerint az ellenzéki párt nem semmisítette meg a fel nem használt kopogtatócédulákat. A bizottság indoklása szerint a Fidesz december 22-én - határidőn belül - leadta azt a jegyzőkönyvet, amely bizonyítja a fel nem használt szelvények megsemmisítését.

A jelenlegi állás szerint a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson az MSZP, a Fidesz-KDNP, az SZDSZ, a Jobbik, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Humanista Párt jelöltje indulhat. Az első forduló január 11-én lesz a Gegesy Ferenc polgármester (volt SZDSZ-tag) lemondása miatt megüresedő országgyűlési képviselői poszt betöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!