Friss hírek

2009.03.28. 09:23

Elkezdődött az MSZP elnökségi ülése

<p>Elkezdődött az MSZP elnökségének ülése szombat reggel 9 óra után. Az elnökség tagjainak arról kell dönteniük, hgoy támogatják-e az SZDSZ által javasolt Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét. Az ülésre érkező politikusok egyelőre nem kívántak nyilatkozni. Döntés várhatóan a délutáni órákban lesz.</p>

Szombaton délelőtt ismét összeül az MSZP elnöksége, hogy megtárgyalja az új miniszterelnök személyére tett SZDSZ-es javaslatot. A liberálisok péntek délután jelentették be, hogy Bokros Lajost, a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterét, az MDF EP-listavezetőjét jelölik a kormányfői posztra.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken azt mondta, hogy Surányi György és Békesi László jelölését is el tudták volna fogadni, ám ők nem vállalták a felkérést. Az SZDSZ ügyvivői testülete péntek délután fogadta el Bokros Lajos jelölését a kormányfői posztra. A liberális párt ezután tájékoztatta döntéséről az MSZP tárgyalódelegációját.

Az MSZP nem érti az SZDSZ döntését, így sajnálattal ugyan, de tudomásul vesz azt - mondta Bárándy Gergely, az MSZP elnökségi tagja pénteken. Az MSZP az elkövetkezendő napokban javaslatot fog tenni a további teendőkre - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!