Illés Zoltán: Ne üzemeljen a Megyeri-híd, amíg nem épül tovább az M0-ás autóút

Addig ne üzemeltessék a nemrég átadott Megyeri-hidat, amíg nem épül tovább a fővárost elkerülő M0-ás autóút – mondta Illés Zoltán fideszes szakpolitikus hétfőn az óbudai Városházán, ahol a teherforgalmi stratégia kerületet érintő kérdéseiről tárgyaltak a beruházó, az önkormányzat és a civilek képviselői. Ezt az elképzelést azonban a többi résztvevő elutasította.

Az óbudai polgármester az egyeztetésen elsősorban azt sérelmezte, hogy miközben a Váci útra nem engedik be a nehézgépjárműveket, addig a Szentendrei úton nincs ilyen korlátozás. Bús Balázs elsősorban a környéken élőket sújtó por- és zajterhelést, valamint az aquincumi örökséget veszélyeztető forgalmat kifogásolta. A városrész polgármestere szerint előnyös, hogy az M0-ás keleti szektora és a Megyeri-híd átadása után is használhatják a teherautók az M3-as-Hungária körút útvonalat. Bús Balázs elutasította Illés Zoltán azon elképzelését, hogy a körgyűrű továbbépítéséig ne üzemeljen a Megyeri-híd. A polgármester ugyanakkor támogatta a Parking Kft. javaslatát, hogy az M0-ás ne épüljön meg teljes hosszában, hiszen ezzel olyan forgalmat is odavonzana, amely egyébként elkerülné a budai hegyek környékét.

A Parking Kft. képviselői szerint a Váci út forgalmát az M3-as autópálya tudja levezetni, ám nem alternatívája a Szentendrei útnak. A cég még ebben a hónapban forgalomszámlálást végez, és csak ezután döntenek az esetleges forgalomcsillapító, illetve zaj- és légszennyezést csökkentő beruházásokról.