Illegális lőszerszállítmány jött a határon túlról

Illegális lőszerszállítmány jött a határon túlról
© Fotó: police.hu
Edelény, Miskolc – Bűncselekménynek számít, ha engedély nélkül hoznak be külföldről lőszert, illetve fegyvert.

Az már bizonyos, hogy rendőrségi eljárás indult egy edelényi vadá­sszal szemben, aki a megfelelő igazoló okmányok nélkül hozott be Szlovákiából lőszereket.

Hatályon kívül helyezték

Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől tudtuk meg a részleteket, amely szerint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya A. Attila 41 éves edelényi lakossal szemben. A Szlovákiából érkezett magyar férfit és autóját június 16-án 19 óra körül a rendőrök ellenőrizték a tornanádaskai átkelőhelyen. A férfinál több száz lőszert találtak, amelyek behozatalához nem rendelkezett a szükséges hatósági engedélyekkel, így bűn­cselekményt követett el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra is, hogy a külföldi lőszer- és fegyver­vásárlásokhoz és azok behozatalához a megfelelő feltételek esetén a hatóságnál gond nélkül beszerezhetőek a szükséges engedélyek és ezzel meg lehet előzni a felelősségre vonást.

– ÉM-SZB –
hirdetés


hirdet�s