Illegális húsüzem Érden – RTL Klub

Illegális húsüzemet találtak a hatósági állatorvosok Érden. Húsvétra gyártottak kolbászt és sonkát, megdöbbentő körülmények között. A húskészítményeket, az üzemhez tartozó boltokban árulták. A boltot és az üzemet is bezárták a szakemberek. Közben folytatódott a húsvéti ellenőrzés, szerdán egy piacon és egy tojásüzemben razziáztak – számolt be az RTL Klub Híradója.

A tulajdonos nem engedett be kamerát az épületbe. Rossz körülmények között, rossz húsokból készítettek hurkát, kolbászt, és sonkát az illegális üzemben. Ezekből összesen 494 kilogrammot találtak.
Gubis János, budai kerületi főállatorvos az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy nem tudják kontrollálni, az üzem milyen körülmények között szerezte be a húst, milyen fűszereket használt föl, és nem tudni azt sem, hogy az alapvető higiéniai szabályokat betartották-e.

A szakemberek húsvét közeledtével azt ellenőrizték, hogy megfelelő-e a tojások minősége és jelölése. Az egyik budapesti tojásüzemben nem találtak élelmiszerhigiéniai kifogást, jól látható a tojáson a jelölés, illetve pluszban még a minőség megőrzési időt is ráírták a tojásra – mondta Helik Ferenc, Budapest-Pest megye főállatorvos-helyettese.

Razzia volt a piacokon is. Húsboltokat, és húsvéti édességeket vizsgáltak a szakemberek.
Sok terméken nem volt magyar nyelvű jelölés, bizonyos termékeket a hatósági állatorvosok lefoglalták, de több szabálytalanságot is találtak a piacokon.

Az egyik húsboltban, a rendeltetésszerűtől eltérő tárolási módszert alkalmaztak, azaz túl meleg hőfokon tárolták a zsírokat. 50 kilogrammot elkoboztak, ezeket megsemmisítik – mondta Hajós Ádám, Budapest-Pest megye főállatorvosa az RTL Klub Híradójának.

Azt még nem lehet tudni, hogy a szabálytalanságok miatt mekkora büntetést szabnak ki. De az már biztos, hogy az illegális üzem, és a hozzá tartozó húsbolt egy ideig biztosan nem lesz nyitva. A boltot, és az üzemet bezárták a hatósági állatorvosok.Sporthírek