Illegális húsfeldolgozót lepleztek le

Kállósemjén, húsfeldolgozó üzem, húsfeldolgozás, kolbász, füstölt
Kállósemjén, húsfeldolgozó üzem, húsfeldolgozás, kolbász, füstölt
Kállósemjén – Feketevágást és húsfeldolgozást folytató üzem bukott le Kállósemjén közelében egy tanyán, ahol a hatóság lefoglalta és megsemmisítette az ott talált nyolc mázsa terméket.

Nyolcszáz kiló húst, zömmel baromfi terméket foglalt le a hatóság, egy Kállósemjén melletti tanyában működő illegális vágó-, és feldolgozó üzemben, tudta meg a Kelet-Magyarország.

A szerdai rajtaütésben résztvevők – a lakossági bejelentést kapott helyi hatósági állatorvos, a semjéni Polgármesteri Hivatal ellenőre, és a helyi rendőr – iszonyatos állapotokra bukkant a feketén működő üzemben.

A megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának rövid időn belül ugyancsak a helyszínre érkezett hatósági főállatorvosa dr. Borsodi Károly elmondása szerint siralmas higiéniai körülmények között 70-80 csirkét találtak levágva, darabolt baromfi sorakozott 31 műanyag rekeszben, továbbá egy 400 literes mélyhűtő kétharmad részig volt megtöltve fagyasztott baromfi termékkel.

Találtak továbbá tíz szál fagyasztott sütnivaló kolbászt, valamit egy egérhullával “ellátott” füstölő helyiségben 28 szál füstölt kolbászt.

– Galambos Béla –