Illegális húsfeldolgozó Csongrád megyében

Illegális húsfeldolgozót buktattak le a Csongrád megyei élelmiszerellenőrök Ásotthalmon. A tanyán disznót és marhát is vágtak iszonyatos körülmények között. A hatóságokat a szomszédok értesítették, mert a tanyából áradó bűzt már nem tudták elviselni. Az élelmiszerellenőrök attól tartanak, hogy a tanyán készített termékeket egy Csongrád megyei pecsenyesütőben árusították.

Olyan állatmaradványokat is találtak az élelmiszerellenőrök, amelyek csontjaiból is látszik, hogy a vágóállat beteg volt. Az ilyen állatokat a rend szerint elkobozzák, fehérjefeldolgozóba kerül, emberi fogyasztásra alkalmatlanok – mondta a Független Hírügynökségnek Szántó Tibor, hatósági főállatorvos.

A szakemberek már csak az állatok csontjait találták meg, a feldolgozott húsokat nem. Az viszont kiderült, a hurkához szükséges húsokat vastagon zsíros, lemezkádakból tákolt üstökben főzték meg és mivel a tanyán nincs ivóvíz, a főzéshez szükséges vizet egy ásott kútból merítették. Az élelmiszerellenőrök úgy tudják, hogy a tanya tulajdonosa együtt dolgozik egy Csongrád megyei pecsenyesütővel és attól tartanak, hogy a tanyán feldolgozott húsokat és az itt készített hústermékeket ebben a pecsenyesütőben adták el.