Illegális hús – a tulajdonos állítja: kutyáinak főzte a disznókat

Akár három év börtön büntetést is kaphat az a férfi, akinek ásotthalmi tanyáján a napokban illegális húsfeldolgozót találtak az élelmiszerellenőrök, ha bebizonyosodik, hogy az ott levágott és feldolgozott sertés és marhahúst eladta. A férfi a Délmagyarországnak azt nyilatkozta, hogy a húsokat a kutyáinak főzte és lefagyasztotta azokat.

A tanyán disznót és marhát is vágtak iszonyatos körülmények között. A hatóságokat a szomszédok értesítették, mert a tanyából áradó bűzt már nem tudták elviselni. A helyszínre érkező élelmiszerellenőrök már csak az állatok csontjait találták meg, a feldolgozott húsokat nem. Olyan állatmaradványokat is találtak, amelyek csontjaiból is látszik, hogy a vágóállat beteg volt. Az ilyen emberi fogyasztásra alkalmatlan.

A tanya tulajdonosának élettársát az ellenőrök januárban ugyanilyen illegális vágásért egyszer már megbüntették 100 ezer forintra. Akkor 4 feldolgozott sertést találtak a makói ház udvarán.
Úgy tudjuk, hogy a férfi a tanyájáról elkezdte elszállítani azokat a felszereléseket, amelyeket az állatok levágásánál használt. A rendőrség az ásotthalmi húsfeldolgozó ügyében már kihallgatta a férfit, ellene egyelőre hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoznak.