Illegális hulladéklerakók Csömörön – Magyar Hírlap készül

Már a környezetvédelmi tárca is vizsgálja, hogyan kerülhetett több ezer köbméter törmelék a csömöri patakmederbe. Illés Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa és több újságíró is szemtanúja volt annak, ahogy 20 tonnás teherautók építési hulladékot öntenek a mederbe. Kiderült, hogy a Kres-Bau cég hordja oda a törmeléket a fegyvergyár Soroksári úti egykori üzeméből. A munkálatokkal megbízott Bau […]

Már a környezetvédelmi tárca is vizsgálja, hogyan kerülhetett több ezer köbméter törmelék a csömöri patakmederbe. Illés Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa és több újságíró is szemtanúja volt annak, ahogy 20 tonnás teherautók építési hulladékot öntenek a mederbe.
Kiderült, hogy a Kres-Bau cég hordja oda a törmeléket a fegyvergyár Soroksári úti egykori üzeméből. A munkálatokkal megbízott Bau Steel Ker Kft-nek van ugyan engedélye a gödöllői földhivataltól az egykori úgynevezett anyaggödör feltöltésére, de bontási hulladékot nem boríthatna a patakmederbe. Csömör polgármestere felszólította a cégeket, hogy hagyjanak fel a környezetszennyezéssel, és közölte, hogy valamennyi társhatóságnál feljelentést tesz.