Illegális bevándorló szervírozta a királynő teáját

Több mint egy éven át teljesített szolgálatot II. Erzsébet brit uralkodónál egy illegális orosz bevándorló, tudta meg a Sun című brit bulvárlap csütörtöki internetes kiadása.

A 32 éves Igor Golovanov rendelkezett ugyan egy határozott időre szóló diákvízummal amikor lakáj-gyakornokként szolgálatba állt 2006-ban, de mivel azt hitte, munkaköre miatt rá nem vonatkoznak a törvények, nem szerzett be munkavállalási engedélyt.

Igor főleg a Buckingham palotában, de a windsori kastélyban és az uralkodó Balmoral-i birtokán is gyakran szervírozta Erzsébet királynő teáját.

A kiutasításra váró férfi úgy véli, a palota hibája, hogy érvénytelenek voltak a papírjai, mert szerinte a munkaadó kötelessége lenne ellenőrizni és meghosszabbítani azokat.

A királyi család szóvivője szerint igenis alaposan ellenőrizték a férfi dokumentumait, aki érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezett.

A lakájnak szolgálati ideje alatt a Buckingham palotában volt egy kis apartmanja. Igor a Sun-nak néhány történetet is elmesélt a királyi családról, egyebek mellett egy olyan esetet, amikor az uralkodó a szék mellé “ült”, mert azt egy túlbuzgó szolgáló túlságosan kihúzta. A lakáj kedvence Erzsébet férje, a mogorvának tartott Fülöp herceg, akinek Igor szerint remek a humora és mindig talál időt a személyzet meghallgatására is.