Illegális bevándorlás – Vádat emeltek embercsempészés miatt három férfi ellen

Veszprém – Vádat emelt vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt a Pápai Járási Ügyészség három férfi ellen. Az elkövetők tavaly szeptemberben afgán állampolgárokat akartak illegálisan Németországba szállítani – tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a pápai, illetve az egyik környékbeli faluból származó három férfi öt afgán állampolgárt próbált az államhatár átlépéséhez szükséges okmányok nélkül Ausztrián át a németországi Passauba szállítani.

A férfiak két személygépkocsival utaztak Győrbe, ott este az egyik járműbe felvették az afgánokat, akiket az osztrák határ felé szállítottak. Az út során az elöl haladó járműben utasként ülő egyik elkövető telefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot a mögötte haladó, afgánokat szállító társával, akit az útvonal és a határátkelő megválasztására, valamint a menekülésre vonatkozó utasításokkal látott el.

A vádlottakat végül késő este a Soprontól 15 kilométerre lévő Hidegség településen fogták el a rendőrök. Az elöl haladó jármű vezetője a társával együtt menekülni próbált, de rövid üldözés után a rendőrök őket is igazoltatták – áll a közleményben.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s