Sport

2015.11.01. 11:58

MVSC: "Foghíjas" együttessel szerepelnek Gödöllőn

Miskolc - Vasárnap idegenben küzdenek a pontokért az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI NB I-es női röplabdázói.

Miskolc - Vasárnap idegenben küzdenek a pontokért az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI NB I-es női röplabdázói.A nehéz helyzetben lévő zöld-fehérek az élvonalbeli bajnokság 4. fordulója keretében vasárnap 18 órától a TEVA-Gödöllői RC vendégei lesznek.

Nagy teremben

– Úgy gondolom, hogy a Pest megyeiek csak egy kicsivel jobbak, mint mi – kezdte Kerekes Attila, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapatának vezetőedzője. – Véleményemet a sorozat eddigi, általuk vívott találkozóira alapozom. Ennek következtében van esélyünk arra, hogy megszorítsuk vagy meglepjük őket, a TEVA ugyanis meg sem közelíti a Békéscsabát vagy éppen a Nyíregyházát. Az összecsapás jó lehetőséget ad számunkra arra is, hogy gyarapítsuk idegenbeli tapasztalatainkat és megpróbáljunk előbbre lépni. Szilárd meg­győződésem – és ezt hangsúlyoztam a lányoknak is –, hogy a játszma és a mérkőzés sorsa azon múlik majd, hogy miként alkalmazkodunk az ottani, meglehetősen nagy teremhez. Remélem, hogy nem „veszünk” el a csarnokban és nyitásaink, továbbá -fogadásaink alapvetően befolyásolják az összecsapás sorsát. Ha ebben a játékelemben átlagon felülit nyújtunk, akkor már tudunk építkezni a mezőnyben és támadni a hálónál.

A trénernek szoba hoztuk keretük foghíjasságát és a hiányzókat, amelyre Kerekes Attila így válaszolt:

– A külföldi, általunk kiszemelt játékosokhoz van kapcsolatuk, de előrelépésről sajnos nem tudok beszámolni. Nagy szükségünk lenne rájuk, hiszen kevesen vagyunk, kerettagjaink közül ráadásul többen bajlódnak sérülésekkel. Egyik kulcsemberünk, Kovács Edina a derekával bajlódik, még mindig nem épült fel, sok edzést hagyott ki. Tomán Tícia bokaszalagjai elszakadtak, s lábáról ugyan már levették a gipszet, csak most kezdi a rehabilitációt, még sokáig nem áll rendelkezésünkre. A csütörtöki tréninget Szajkó Tímea munkahelyi elfoglaltsága miatt hagyta ki, vasárnap viszont természetesen a pályán lesz.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!