Illegális bevándorlás – The Huffington Post: szexuális támadások történnek a német menekültügyi központokban

Akt.:
Illegális bevándorlás - The Huffington Post: szexuális támadások történnek a német menekültügyi központokban
Illegális bevándorlás - The Huffington Post: szexuális támadások történnek a német menekültügyi központokban - © Fotó: huffingtonpost.de
Berlin, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) – Jelentős veszély fenyegeti a nőket és a gyermekeket a giesseni befogadóállomáson. Menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, legyen szó akár nőkről, akár gyerekekről – írta a The Huffington Post című lap német internetes kiadása.

A lap birtokába jutott információk szerint drámai hangú levelet kapott a hesseni parlament. Az aláírók a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége. A levél állítása szerint menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, nőket és gyerekeket egyaránt.

A cikk utal arra, hogy a nőknek alárendelt szerepük van, különösen azoknak, akik egyedül keltek útra. Ezekre a nőkre gyakran “szabad prédaként” tekintenek a táborban, ennek következménye nemi erőszak és szexuális bűncselekmények sokasága. Egyes források kényszerített prostitúcióról is beszámoltak – áll a levélben.

A nők többsége zárt utcai ruhában alszik, és éjjel nem mer egyedül WC-re sem menni. Sok nő számára még nappal is félelmetes átmenni a tábor egyik feléből a másikba – áll a The Huffington Post által ismertetett levélben.

A giesseni eset nem egyedülálló. Más befogadóközpontok is jelentettek hasonló eseteket – írta az újság, hangsúlyozva: nem tűrhető, hogy a menekültek legsebezhetőbb csoportjai, a nők és gyermekek áldozatokká váljanak.

“Angela Merkel kancellárnak inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik” – fogalmazott a The Huffington Post.

– MTI –


Külföldi sajtó Magyarországról – Francia lapok az Európai Néppártról és a Magyarország elleni kritikákról, a Spiegel Online az ARD vitaműsoráról

Párizs, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) – A menekültválsággal összefüggésben foglalkozott Magyarországgal kedden a francia balliberális Le Monde és a konzervatív Le Figaro című napilap. tovább »