Illegális bevándorlás – Tarlós: költözhetnek a pályaudvarokról a tranzitzónák

Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) – Budapest főpolgármestere szerint ha így folytatódik tovább, nem valószínű, hogy a pályaudvarokon, a főváros szívében maradnak az illegális bevándorlók számára kialakított tranzitzónák.

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály hogy szólt, “üljenek fel a vonatra és menjenek tovább”, de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, “nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást”.

Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy “ne szóródjanak szanaszét a városban” az emberek, akiket következetesen migránsokként említett, mondván, legtöbbjük esetében nem bizonyított, hogy háború elől menekültek, jelentős hányaduk pedig – iratok hiányában – be sem azonosítható.
Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni – említette a helyzet kezelésének egyetlen módjaként Tarlós István.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s