Illegális bevándorlás – Szijjártó Péter: nem lehet komolyan venni Ostojic nyilatkozatát

Budapest, 2015. szeptember 20., vasárnap (MTI) – Nem lehet komolyan venni azon ország belügyminiszterének nyilatkozatát, amelynek bevándorlási ellátórendszere egy nap alatt összeomlott – reagálta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Ranko Ostojic horvát belügyminiszter szavaira vasárnap este.

A külügyminisztérium közleménye szerint a horvát belügyminiszter azt mondta: Magyarország ne leckéztesse Horvátországot, amikor Magyarország közel félmillió menekültet engedett át, és hol regisztráltak, hol nem.

Szijjártó Péter a közlemény alapján erre úgy reagált, Magyarországra idén több mint 210 ezer illegális bevándorló érkezett. Magyarország ezeknek az embereknek ellátást biztosított, és nagy többségüket regisztrálta az uniós jogszabályoknak megfelelően.

Az elenyésző kisebbség regisztrációjára kizárólag azért nem kerülhetett sor, mert az illegális bevándorlók nem voltak hajlandóak együttműködni a hatóságokkal – tette hozzá.

“Horvátország ezzel szemben egy nap után bejelentette, hogy egyáltalán nem tudja regisztrálni a bevándorlókat, Horvátország felmondta az együttműködést Európával” – fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter azt kérdezte a horvát minisztertől, hogy miként bukhattak el egyetlen nap alatt a schengeni teszten.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s