boon-sportoldal

2011.07.20. 11:19

Szombaton: főszerepben a kerekesek

Miskolc, Szerencs - Csaknem biztos, hogy a kilencvenes évek egyik sztárja is Miskolcra érkezik.

Miskolc, Szerencs - Csaknem biztos, hogy a kilencvenes évek egyik sztárja is Miskolcra érkezik.Szombaton Szerencsről indul az UCI Europetour-sorozat részeként szervezett Central European Tour Miskolc GP UCI 1.2 nemzetközi kerékpárverseny, ezalatt a verseny befutójának helyszínén Miskolc belvárosában, az Erzsébet téren rendezik a Magyar Köztársaság utánpótlás kritérium bajnokságát – tájékoztatott Sutkó Mihály főszervező. A Central European Tour 2011-ben is kiemelkedő jelentőségű esemény, amelyre 12 ország 21 csapatának 110 versenyzője jelezte részvételi szándékát. Természetesen a teljes hazai élmezőny is rajhoz áll, hiszen mind a Miskolc GP, mind a következő napon rendezendő Budapest GP a sportág speciális szabályai miatt a verseny a nemzet számára létfontosságú Világkupa pontokért fog zajlani és része a hazai versenyzők olimpiai kvalifikációs programjának.

- A versenyek útvonalában eső települések felismerték, hogy az országúti kerékpár az egyik legjobb megjelenési lehetőség – folytatta Sutkó Mihály. – Az érintett városok, Miskolc, Szerencs és Encs vezetősége az eseménysorozat mellé állt, amit köszönünk. Talán sokaknak ismerősen cseng Djamolidine Abdoujaparov neve, akihez régi barátság fűz, és akit meginvitáltam erre az eseményre. Djamolidine a kilencvenes évek kerékpáros világsztárja, a Tour de France egykori leggyorsabb sprintere, aki háromszor viselhette a pont összetett győzelemért járó zöld trikót és több szakaszgyőzelmet is magáénak mondhat.

A szervezők tájékoztatják az autósokat és a közlekedőket, hogy a verseny miatt szombaton útzár lesz Miskolc belvárosában (az Erzsébet tér–Rácz György utca–Kálvin János utca–Toronyalja utca–Papszer utca–Mindszenty tér–Szemere Bertalan utca–Uitz Béla utca–Kálvin János utca–Erzsébet tér szakaszon) 11 és 17 óra között.

Tények

A Central European Tour Miskolc Nagydíj UCI 1.2 (szombat, 157,8 km) útvonala: Szerencs–Ond–Rátka–Tállya–Abaújszántó–Abaújkér–Gibárt–Encs–Forró–Fancsal–Baktakék–Abaújlak–Gadna–Felsővadász–Kupa–Tomor–Lak–Hegymeg–Damak–Edelény–Szendrőlád–Szendrő–Szuhogy–Rudabánya–Ormosbánya–Izsófalva–Szuhakálló–Múcsony–Edelény–Borsodszirák–Boldva–Sajósenye–Sajóvámos–Szirmabesenyő–Miskolc (Erzsébet tér).

Lassúrajt: 12.50. Élesrajt: 13.00. Befutó: 17.00.

A Magyar Köztársaság Utánpótlás Kritérium Bajnoksága

2011. július 23. (Miskolc/Erzsébet tér)

Az esemény kezdete: 12.00.

Az esemény vége: 16.30.

-MI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!