Illegális bevándorlás – Schiffer: egyensúlyban kezeli javaslatuk az emberi jogi és biztonsági szempontokat

Budapest, 2015. szeptember 13., vasárnap (MTI) – Schiffer András szerint a vasárnap bejelentett 24 pontos javaslatcsomagjuk egyensúlyban kezeli a humanitárius, emberi jogi és a biztonsági szempontokat.

A párt társelnöke az M1 aktuális csatornán azt mondta, nem tudni, hogy mit hoz a jövő, de, ha felelősen akarnak viselkedni, akkor “valamifajta” rendezettség kell, ezért fontos, hogy azokat, akiknek nem rendezett a jogi státuszuk, figyelemmel tudják követni. Ez adott esetben több százezer embert is érinthet – fűzte hozzá.

Schiffer András, az LMP társelnöke vasárnap 24 pontból álló javaslatcsomagot mutatott be a menekülthelyzet javításáért, amelyek egyebek mellett lehetővé tennék, hogy válsághelyzet esetén nyomkövető berendezéssel figyeljék meg azokat a menedékkérőket, akiknek egy hónap alatt nem sikerült lefolytatni a menekültügyi eljárását.

Javaslataik közül 15 vonatkozik a probléma belföldi kezelésére, egy részük a rendőrség, valamint a menekültügyi intézményrendszer kapacitásainak növelését célozza, míg a továbbiak a jelenleginél szélesebb tájékoztatási kötelezettséget írnak elő az államnak, valamint lehetővé teszik a menedékkérők hatékonyabb nyomon követését.

– MTI –