Sport

2015.10.17. 21:50

Labdarúgó NB I - Először nyert idegenben a Diósgyőr

Budapest - A DVTK 1-0-ra győzött az újonc Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 12. fordulójában, ezzel első idegenbeli sikerét aratta a szezonban.

Budapest - A DVTK 1-0-ra győzött az újonc Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 12. fordulójában, ezzel első idegenbeli sikerét aratta a szezonban.

Érdekesség, hogy az előző fordulóban a Paks ünnepelhette első idegenbeli győzelmét az Illovszky Stadionban.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Vasas FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Illovszky Stadion, 1500 néző, v: Karakó

gólszerző: Bacsa (70.)

sárga lap: Könyves (36.), Remili (91.), illetve Tamás M. (68.), Lipták (80.), Okuka (81.), James (88.)

Vasas:

Nagy G. - Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya - Czvitkovics, Vukasovic, Berecz (Vida, 75.) - Pavlov (Kenesei, 62.), Remili, Könyves (Novák, 81.)

DVTK:

Rados - Eperjesi (Bacsa, 69.), Lipták, Tamás M., Nemes - James, Kitl (Egerszegi, 92.) - Okuka, Bognár I. (Nikházi, 86.), Barczi - Novothny

Néhány perc kivételével a házigazda angyalföldiek mezőnyfölénye jellemezte az első félidőt, és ez a helyzetek eloszlásában is megmutatkozott. A Vasasnak több lehetősége volt - akcióból és szögletek után egyaránt -, a vendég miskolciak viszont ígéretes ellentámadásokat vezettek, ám gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

A szünet után sem változott a játék képe, ám az iram némileg visszaesett. A 70. percben Bognár István kiváló passzát követően az egy perccel korábban becserélt Bacsa Patrik a házigazdák kapusa felett a hálóba ívelte a labdát. Tíz perccel később Lipták Zoltán kezéről pattant le egy lövés, ezért tizenegyest végezhetett el a Vasas, ám Remili Mohamed gyenge kísérletét Rados vetődve védte.

Egygólos sikerének köszönhetően már nem a Diósgyőr rendelkezik a leggyengébb idegenbeli mérleggel a mezőnyben, a legrosszabb hazai eredménysor azonban továbbra is a Vasasé.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!