Friss hírek

2009.06.14. 05:33

Sztárcsinálók az Óbudai Nyáron

<p>A Duna Karnevállal kezdetét veszi az Óbudai Nyár Békásmegyeren vasárnap. A Sztárcsinálók című rockopera felújított változatát is láthatják a nézők az idei programsorozatban - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

Július 3-án és 6-án mutatják be a Néró és a Sztárcsinálók című rockoperát a Zichy-kastély udvarán, az Óbudai Nyár programjaként. 150 jelentkező közül választották ki a szereplőket Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor alkotásának aktualizált verziójához.

Első alkalommal vesz részt a rendezvénysorozaton az Óbudai Múzeum és Könyvtár is. A Zichy-kastélyban június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a "105 éves a mozi Óbudán" című kiállításuk - emelte ki Népessy Noémi, az intézmény szakmai igazgatója.

Az Aquincumi Múzeum idén a XII. Költőverseny mellett meghirdette első Dalnokversenyét is. A műveket június 20-án és 21-én hallgathatja meg a közönség.

A Fő téren idén is zenei programmal várják az érdeklődőket. Fellép többek közt a Benkó Dixieland, az Óbudai Danubia Zenekar vagy és Besh o Drom.

Vasárnaponként ingyenes kertmozi várja a nézőket a Zichy-kastély udvarában. Júniusban és júliusban a Szinbád, a Hannibál tanár, a Berlin felett az ég, a Kerülőutak, a Régi idők focija vagy a Jules és Jim című filmeket vetítik.

További információ és részletes program www.obudainyar.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!