Friss hírek

2010.07.24. 19:02

Tíz halott a duisburgi Loveparade-on kitört pánik következtében

<p>Tízen meghaltak a duisburgi utcai techno-tömegpartin, a Loveparade-on szombaton, miután pánik tört ki. A Ruhr-vidéki német város rendőrsége azt közölte, hogy további tíz embert újraélesztettek, és csaknem 40-et kisebb-nagyobb sérülésekkel kellett a helyszínen ellátni vagy kórházba vinni.</p>

A rendőrség bejelentése szerint az egyik városi alagútban tört ki a pánik, és az összezsúfolódott emberek egymást taposták el. Egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a pánikot. A duisburgi városháza szóvivője azt közölte: további tömegpániktól tartva a rendőrség, valamint a város vezetői úgy döntöttek, nem ürítik ki azonnal az utcákat, ahol a szervezők szerint csaknem másfél millióan jelentek meg.

Az NTV csatorna szerint a parádé résztvevőinek többsége nem is tudott a tragikus incidensről.

Az első Loveparade-ot egyébként 1989-ben tartották meg Berlinben, és ez lett Európa legnagyobb utcai techno-fesztiválja. A német főváros vezetése és a szervezők azonban a 2007-es parádé előtt nem tudtak megegyezni a biztonsági és a logisztikai feladatokról, ezért Berlin úgy döntött, hogy nem biztosítja tovább a rendezvény helyszínét. A szervezők a következő évben Dortmundba költöztették a Loveparade-ot, amit tavalyelőtt Essenben tartottak meg. A 2009-ben elmaradt program után idén újra megindultak a technótól hangos kamionok Duisburgban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!