Illegális bevándorlás – MSZP: megbukott a nemzeti konzultáció

Budapest, 2015. július 27., hétfő (MTI) – Az MSZP szerint megbukott az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció, mivel a lakosságnak csak mindössze valamivel több, mint tíz százaléka válaszolt a kiküldött kérdőívekre.

A szocialisták ezt hétfőn arra reagálva közölték az MTI-vel, hogy napközben a kormányszóvivő bejelentette, a több mint egymillió válaszadó elsöprő többsége egyetértett a nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokkal.

Az MSZP közleményében úgy fogalmazott, a konzultáció kézzelfogható eredménye, hogy “a kormány által feltüzelt szélsőségesek ma már naponta követnek el fizikai és verbális agressziót”. A kormány feladata ezzel szemben az lenne, hogy a magyar lakosság biztonságát garantálja, ugyanakkor a háborús övezetekből menekülők emberi jogait is biztosítsa – hangsúlyozta az ellenzéki párt, majd hozzátette, ehhez azonban a kormánynak nem kampányolnia, hanem kormányoznia kellene.

A szocialisták továbbra is úgy gondolják, hogy ha a kabinet a megoldásban és nem a káoszban lenne érdekelt, akkor kerítésépítés helyett európai uniós forrásokat hívott volna le a határvédelem megerősítésére vagy a menekültügyi hivatalok növekvő feladatainak támogatására.

Azt írták: a kormány “hónapok óta tízmilliárdokat költ hazug konzultációra, gyűlöletkeltő plakátokra és haszontalan szögesdrótra” ahelyett, hogy a határok mentén olyan táborokat alakított volna ki, amelyekben a migránsok emberi körülmények között várhatnák meg az eljárásuk végét, egyúttal a lakosság nyugalmát sem zavarnák.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s