Illegális bevándorlás – MSZP: az embercsempészeket kell büntetni

Budapest, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – Az MSZP szerint nem a menekülőket, az embercsempészeket kell büntetni. Így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki tájékoztatóján elhangzottakra Harangozó Tamás, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnöke.

Lázár János közölte: a kormány a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy szabálysértés helyett bűncselekménynek minősüljön az illegális bevándorlás.

Harangozó Tamás közleményében azt írta: Lázár János maga is “szervezett embercsempész akcióról” beszélt. Ennek ellenére a kormány mégis a menekülőket készül lecsukatni ahelyett, hogy az embercsempészek ellen lépne fel – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy az MSZP továbbra is az embercsempészés büntetési tételének szigorítását javasolja.

“Végre azt is megmagyarázhatták volna, mire is jó tulajdonképpen” a szerb-magyar határon épülő kerítés – olvasható a közleményben. Hozzátette, pártja továbbra is azt javasolja, hogy a forint milliárdokat inkább a bevándorlási hivatal, a rendőrség és a honvédség azonnali technikai, személyi megerősítésére fordítsák.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s