Friss hírek

2007.12.10. 15:03

Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság: Gyárfás elnézést kért Kósa Lajostól

<p>Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elnézést kért Kósa Lajostól, Debrecen polgármesterétől, amiért az elmúlt hetek az úszósport körüli botrányokról, nem a Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság rendezéséről szóltak. A sportvezető elismeréssel beszélt Debrecen és a projekt irányítóinak eredményéről a szövetség hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, ahol ott volt a 27 fős magyar csapat éremesélyes tagjai közül Kovács Ágnes, Szepesi Nikolett, Cseh László, Verasztó Evelin és Gyurta Dániel is.</p>

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az Európa bajnokság költségeivel kapcsolatban elmondta, hogy a 62,5 milliós licencdíjon kívül körülbelül 240 millió forintot költenek a verseny lebonyolításra. Az állam mindössze 20 millió forinttal támogatta a rendezvényt, a támogatóktól és szponzoroktól 40 millió folyt be. Debrecen önkormányzata és vagyonkezelő holdingja több mint 240 millió forintot áldozott a versenyre. Kósa Lajos hozzátette, hogy az esemény közvetítéséből 600 milliós bevételt remélnek, és a város másodlagos bevétele - szálláshelyek, kereskedelmi bevételek - is eléri majd a 40 milliót. A polgármester megemlítette, hogy a fedett uszoda 3 milliárdból épült fel, legközelebb egy vízilabdához is alkalmas, nyitott medencét szeretnének építeni.

Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya annak ellenére hét érmet remél a rövidpályás EB-től, hogy Kerékgyártó Tamás mellhártyagyulladása miatt egyről már biztosan le kell mondania a magyaroknak. Cseh László Európa-bajnok három borítékot adott át a szövetség elnökének, akit arra kért, minden nap bontson ki egyet, hogy láthassák, hogy az általa kitűzött célokat teljesítette-e. Verasztó Evelin eddigi legjobb időeredményére készül.

A Rövidpályás Európa-bajnokság december 13-án csütörtökön reggel 9-kor kezdődik és vasárnap este fél 7-ig tart majd. Ezzel a magyar szövetség Európában elsőként, három éven belül mind a három legrangosabb, kontinentális úszóversenyt megrendezhette. A Junior Eb-t, a felnőtt Eb-t és most a rövidpályás bajnokságot is. Debrecenbe 39 országból 470 úszó érkezik, köztük Laure Manaudou francia, és Otylia Jedzrejczak lengyel olimpiai és világbajnok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!