Illegális bevándorlás – Meghalt egy férfi a bicskei vasútállomásnál

Akt.:
Bicske, 2015. szeptember 4. Illegális bevándorló társai próbálnak segíteni egy férfinak, aki rosszul lett, és később meghalt a bicskei vasútállomásnál 2015. szeptember 4-én
Bicske, 2015. szeptember 4. Illegális bevándorló társai próbálnak segíteni egy férfinak, aki rosszul lett, és később meghalt a bicskei vasútállomásnál 2015. szeptember 4-én - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Meghalt egy ötven év körüli férfi Bicskén, akit a mentősök nem tudtak újraéleszteni – mondta el az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek. A rendőrség megerősítette: egy 51 éves pakisztáni férfi hunyt el.


Győrfi Pál közölte, a helyben lévő mentőegység érkezett egy összeesett férfihoz, akit a vasúti sínek közelében láttak el. A férfit ötven percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Hozzátette: az elhunyt személyazonosságát a rendőrség fogja tisztázni, a halál pontos okát pedig szakértői vizsgálat állapítja meg. A rendőrség honlapján publikált közlemény szerint a péntek délutáni kitörés során az állomásról kifutó 350 migráns között volt az az ismeretlen személyazonosságú férfi, aki a szerelvénytől mintegy 800 méterre összeesett.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendőrség péntek kora esti sajtótájékoztatóján azt mondta: azonosították az elhunyt férfit, egy 51 éves pakisztáni állampolgárt.

Hangsúlyozta: a rendőrség a vasúti szerelvényen tartózkodóknak számos alkalommal felajánlott élelmiszert, vizet, egészségügyi ellátást, de ezeket minden alkalommal elutasították.

– MTI –