Sport

2015.10.12. 19:46

Integra Borsodnádasd Rally - Határék sikerével zárult a MARB-szezon

Balaton, Borsodnádasd - Borsodnádasd és Balaton között több mint nyolcvan páros mérte össze az erejét a mögöttünk hagyott hétvégén.

Balaton, Borsodnádasd - Borsodnádasd és Balaton között több mint nyolcvan páros mérte össze az erejét a mögöttünk hagyott hétvégén.

Az időjárás kegyeibe fogadta a Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) szezonzárójának résztvevőit és a nézőket is. A beígért eső elmaradt, így az Integra Borsodnádasd Rallyt – amelyet a Gobaltraszker Kupáért rendeztek meg – minden szempontból ideális körülmények között bonyolíthatták le. A mezőny is minden igényt kielégítő volt, hiszen az összes kategóriát nézve, több mint nyolcvan páros állt oda a rajtvonal mögé. A Borsodnádasd és Balaton közötti, valamivel több, mint öt kilométeres gyorsaságit mindkét irányba három-három alkalommal teljesítette a mezőny, de a gyors, pörgős lebonyolítás ellenére, az utolsó körre így is lámpát kellett kapcsolni a versenyzőknek. Az abszolút győzelem csak az utolsó szakaszon dőlt el, a nagy adok-kapokból Határék jöttek ki győztesen, Bukulyáékkal szemben.

- Már tavaly is versenyeztünk itt, imádjuk ezt a szakaszt – szögezte le előre a MARB értékelés legjobbja, Határ István. – Nem volt kérdés tehát, hogy ismét itt leszünk. Külön motivációt jelentett számunkra, hogy ilyen nagy mezőny gyűlt össze, és szerettük volna legyőzni a környéken nevelkedett párosokat is. Sikerült, bár egyáltalán nem volt könnyű. Óriási csatát vívtunk Bukulyáékkal, hol ők, hol pedig mi vezettünk. Az ötödik gyorsos sikerült néhány másodperces előnyt kiautózunk, amiből a végén 2,1-et meg tudtunk tartani. Nagyon örülünk a győzelemnek, komoly sportértéke van ennek a sikernek.

Fontos az utánpótlás

A futam névadó partnerének képviseletében jelen lévő Friedmann Zsolt is úgy gondolja, hogy a hazai ralisport utánpótlás képzése szempontjából rendkívül hasznos a MARB-sorozat.

- Ezen a napon is látszott, hogy a ralisport rendkívül népszerű hazánkban – tette hozzá a Rallye2-es bajnokságban remeklő Friedmann Zsolt. – Nem csupán a jéghegy csúcsát, az első osztályt kell említeni, hanem ezeket a fiatal, tehetséges versenyzőket is. Meggyőződésem, hogy a mostani sorozat kellő alapot nyújt a párosoknak, akik ezzel a tudással a hátuk mögött könnyebben léphetnek majd előre. A rendezés szempontjából is elégedettek lehetünk, hiszen csúszás nélkül, flottul zajlott le minden. Örülök, hogy anyagilag is a sorozat mellé álltunk, Borsodnádasdon pedig névadó partnerei lehettünk a futamnak. Már most eldöntöttem, hogy jövőre is hasonlóképpen cselekszünk, továbbra is segíteni fogjuk a MARB-sorozatot.

Adamovits Márk, a keleti csoport öt futamát rendezte meg a 2015-ös esztendőben. A szervező szerint kialakult egy kiváló színvonalon teljesítő 50 autós mag, akikre mindig, minden versenyhétvégén lehet számítani. Az előfutókkal és a licences párosokkal olyan szintre emelkedik a mezőny, amelyet egy napban még kezelni lehet a lebonyolítás szempontjából. Adamovits Márk köszönetét fejezte ki Borsodnádasd és Balaton, valamint a korábbi futamoknak helyt adó önkormányzatának, és többi segítőnek, akik lehetővé tették az idei bajnokság lebonyolítását.

ÉM-ME


Az Intergra Borsodnádasd Rally (MARB) végeredménye

1. Határ István, Losoczi Csaba (Peugeot 306 S16) 22:14,7

2. Bukulya István, Kasza László (Lada 2017) +2,1

3. Bacsa Tamás, Gróza Ferenc (Lada 2101) +34,2

4. Szalánczi László, Ács Máté (Lada 2105) +50,3

5. Sándor András, Sándor M. Emese (Lada 2101) +51,9

6. Nagy István, Tóth Tibor (VW Golf I.) +52,9

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!