boon-sportoldal

2011.09.23. 21:45

Visszavágott a Ferencváros a Maciknak

A jégkorong MOL Ligában pénteken este az FTC vendége volt az MJJSE gárdája.

A jégkorong MOL Ligában pénteken este az FTC vendége volt az MJJSE gárdája.Két hete, az évad első interligás meccsén, Miskolcon nagyon elkente a Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorongcsapata a Ferencvárost, így a hatgólos siker (7-1) után a két csapat fordított párosításban lejátszott meccse előtt a borsodi csapat számított esélyesebbnek. Csakhogy ezen az estén egy másik Ferencváros lépett jégre a Macik ellen, a zöld-fehérek játéka sokkal összeszedettebb volt, nem kapkodtak, igyekeztek – ha nem is túl gyorsan, de – pontosan felépíteni a támadásaikat. Ez a meccs elején elég jól sikerült nekik, igaz, ehhez kellett a vendég védők figyelmetlensége is, hiszen előbb a 3. percben Schellint hagyták üresen Budai K. kapuja előtt, majd 5 minutával később Feilt, és mind a két játékos beverte a ziccerét. Ezt követően meglehetősen kevés helyzet adódott a csapatok előtt, a hazaiaknak nem volt sürgős, és mivel elsősorban a hiba nélküli védekezésre koncentráltak, a vendégek pedig nem tudtak váratlanokat húzni, így lassan eltelt az első húsz perc.

A második harmad elején ismét hazai gól következett, Hietamaki találata után meglehetősen nehéz helyzetbe került az MJJSE (3-0). De viszonylag hamar, három percen belül sikerült szépíteniük, Jarábek révén, emberelőnyben a miskolciaknak, akik ezt követően is nagy erőket mozgósítottak a helyzetek kialakítása érdekében. És bár erőfeszítéseiket siker koronázta, ezzel nem sokra mentek, mert a kapuba nem sikerült betalálniuk ebben a játékrészben. A meccs egyébként meglehetősen sok kiállítást hozott, a játékosok a kelleténél egy picit többet foglalkoztak egymással.

Ebből az utolsó játékrészre visszavettek a csapatok, a hazaiak nagyon vigyáztak, hogy kiállítás miatt ne kelljen emberhátrányban játszaniuk, és védekeztek rendesen. Sajnos, az MJJSE nem találta ennek a játéknak az ellenszerét. Az 57. percben előbb az FTC, aztán az MJJSE edzője kért időt, majd a vendégek lehozták a kapusukat. Ez a húzás azonban nem jött be, Borbás gólt szerezett és ezzel eldőlt a meccs.


Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – Miskolci Jegesmedvék JSE 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Budapest, 200 néző. V.: Varjú, Bedő, Soós.

Ferencvárosi TC: Racko – Hajdú, Székely Mádai, Hegyi, Borbás 1 (1), Kiss G. (1), Géczi, Bontovics, Rosztocsil, Jánosi (1), Hietamaki 1, Nagy, Schellin 1, Sivonen (1), Heikkinen, Wéber, Feil A. 1, Marosi (k). Edző: Dobos Tamás, Hakan Nygren.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Jarábek 1, Lindgren, Dubek, Fodor, Bonar, Chmelo, Láda P., Saluga, Rafaj, Sijka, Budai R., Orosz, Popovics, Szilágyi (1), Ritó, Urbán, Mokrai, Túróczy, Tóth, Miskolczi, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 22 perc, ill. 18 perc.

Dobos Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, az előnyüket sikerült megtartanunk. A második harmadban fegyelmezetlenek voltunk, a végére lehiggadtunk, és egy izgalmas meccsen megérdemelten nyertünk.

Greg Lindqvist: – Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket ki kellett volna használni. Néhány játékosom egyáltalán nem azt játszotta, amit kértem. Úgy tűnik újra vissza kell térni a keményebb munkához.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!