Illegális bevándorlás – Magyar Idők – Megfenyegettek egy buszvezetőt a migránsok

Akt.:
Illegális bevándorlókkal teli buszok indulnak a fővárosi Keleti pályaudvarról Ausztria felé 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat.
Illegális bevándorlókkal teli buszok indulnak a fővárosi Keleti pályaudvarról Ausztria felé 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – A Magyar Idők értesülései szerint a migránsok megfenyegették az őket Hegyeshalomra szállító konvoj első buszának vezetőjét.

A lap szombaton, online felületén azt írta: a buszon utazók azt mondták a sofőrnek, “ha nem Hegyeshalomra viszel minket, megölünk”. A sofőr a Magyar Idők kérdésére hozzátette: rendkívül feszült volt a légkör. A migránsok üzenetét egy bécsi újságíró tolmácsolta neki.

Elmondta azt is, hogy a második fordulóra lecsillapodtak a kedélyek.

A migránsok egy csoportja nem sokkal péntek 13 óra előtt indult el gyalog a Keleti pályaudvartól, és a fővárosból az M1-es autópálya felé távoztak közel 1200-an. Az 1-es számú vasúti fővonalon a vasúti pályán és mellette 300-an tartottak a határ felé. A többiek pedig busszal indultak el éjjel azt követően, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: járműveket vezényelnek a pályaudvarhoz és az M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. A bevándorlási helyzet miatt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken elrendelte az operatív törzs összehívását.

– MTI –


Illegális bevándorlás – Orbán: a jövő héten magyar-osztrák kormányfői találkozó lesz

Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – Az éjszaka többször is beszélt a kialakult helyzetről telefonon, a jövő héten pedig személyesen is találkozik Werner Faymann osztrák kancellárral Orbán Viktor, aki erről szombaton kora délután beszélt újságíróknak a Somogy megyei Kötcsén, a polgári piknik helyszínén. tovább »

Illegális bevándorlás – Szijjártó: hat pontban egyetértenek az uniós tagállamok

Luxembourg, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – A migrációs válsággal kapcsolatban hat pontban értenek egyet az Európai Unió tagállamai – közölte szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek luxembourgi informális tanácskozását követően. tovább »

Illegális bevándorlás – Merkel: a védelemre szorulók befogadásának nincs felső korlátja

Berlin, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba – erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban. tovább »

Illegális bevándorlás – Lázár: zajlanak az egyeztetések, hogy Ausztria miért zárta le a határt

Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – Zajlanak az egyeztetések a magyar és az osztrák kormány között arról, hogy Ausztria miért zárta le lényegében a hegyeshalmi határátlépési pontot – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki Kötcsén – a polgári piknik helyszínén – nyilatkozott szombat délelőtt a sajtónak a bevándorlási helyzetről. tovább »

Illegális bevándorlás – Osztrák kancellár: Magyarországnak ki kellene állnia a kvóta és a közös határvédelem mellett

Bécs, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Magyarországnak ki kellene állnia az uniós kvóta és a közös határvédelem mellett – olvasható az osztrák kancellári hivatal közleményében, amelyet azután adtak ki pénteken, hogy Werner Faymann kancellár találkozott a bécsi magyar nagykövettel. tovább »

hirdetés


hirdet�s