Friss hírek

2009.06.20. 12:11

Egészségnap Debrecenben

<p>Orvosi rendelővé alakult át Debrecen főtere. Szombaton tartják a városi Egészségnapot. 25 pavilont állítottak fel a Kossuth téren a szervezők, ahol a Városi Egészségügyi Szolgálat közel száz orvosa végzi a szűrővizsgálatokat és a tanácsadásokat.</p>

Az érdeklődők egyebek mellett szív- és érrendszeri, tüdő, bőrgyógyászati, zöldhályog és fogászati szűréseken vehetnek részt. A helyszínen végzett vizsgálatok után, ha szükséges az orvosok továbbirányítják a beteget a megfelelő szakorvosi vizsgálatokra. Egy színpadon pedig aktuális nyári betegségekről, vagy például az új típusú H1N1 influenza vírusról tartanak előadásokat a szakemberek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Rácz Júlianna, az önkormányzat családvédelmi osztályvezetője.

A 2003 óta minden évben megtartott rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a rendszeres szűrővizsgálatokkal a betegségek megelőzhetők. Idén is több ezer embert várnak az ingyenes vizsgálatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!