Illegális bevándorlás – M1 aktuális csatorna: naponta ezrek kelnek át a zöldhatáron

Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) – Naponta ezrek kelnek át a szerb-magyar zöldhatáron; szerb oldalról egyenesen a határig szállítják a buszok a migránsokat – számolt be péntek reggeli helyszíni tudósításában Horgosról, illetve a szerbiai Magyarkanizsáról az M1 aktuális csatorna.

A képek tanúsága szerint a tudósítás ideje alatt is csoportokban érkeztek a menekültek a magyar oldalra, ahol rendőrök fogadták őket.

Horgos határából, a kerítés mellől élőben bejelentkező riporter arról számolt be, hogy csütörtökön 2410 illegális bevándorlót regisztráltak, és már pénteken hajnalban is százak érkeztek.

A tudósító közölte: azt tapasztalja, hogy egyre inkább megerősítik a rendőri jelenlétet a térségben, a hatóságok pedig ügyelnek arra, hogy a migránsok ne rongálják meg a határt védő kerítést.

Ugyanakkor a rendőrök emberségesen bánnak és segítőkészek a menekültekkel; érkezésük után a gyűjtőpontokra kísérik őket – közölte a tudósító.

A szerb oldalról, Magyarkanizsáról bejelentkező riporter arról számolt be, hogy naponta 40-60, 2000-2500 migránst szállító busz érkezik Belgrádból Magyarkanizsára. A bevándorlók a városban átszállnak a helyi busztársaság járműveire, amelyek egyenesen a zöldhatárra viszik őket.

Ugyanakkor sokan taxival, vagy gyalog indulnak a határra – mondta a riporter, miközben a háttérben a menekültek által felállított, műanyag fóliából eszkábált sátrakat mutatatta a kamera.

– MTI –