Helyi közélet

2015.01.04. 20:51

Tavasszal átadhatják az új reumát Ózdon

Ózd - Végéhez közeledik Ózdon az elmúlt esztendők legjelentősebb egészségügyi beruházása.

Ózd - Végéhez közeledik Ózdon az elmúlt esztendők legjelentősebb egészségügyi beruházása.

Az elmúlt esztendők legnagyobb ózdi beruházása lassan befejeződik. Az Almási Balogh Pál Kórházban 2013 tavaszán kezdődött el az új reumaszárny építése, amelynek most már látszik a vége. A közel kétmilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően rövidesen megszűnik a két telephelyes ellátás, ami a betegellátás színvonalán is javítani fog a jövőben.

- A használatbavételi engedélyt megelőző bejárás már megtörtént az új létesítmény területén - mondta dr. Eszenyi Géza, főigazgató. - A beruházó, a kivitelező, az engedélyező és a szakhatóságok végig járták az épületet, ez is jelzi, hogy közeledünk az átadáshoz. Számomra nagy öröm, hogy kívül és belül egyaránt kulturált körülményekkel találkozhattunk, a valódi működésre azonban egyelőre még várni kell. Az egész fejlesztés ugyanis több lábon áll, amelynek az egyik fontos része az intenzív osztály felújítása. Itt viszont van egy kis fennakadás, ugyanis az eszközbeszerzés nyílt közbeszerzési eljárását meg kell ismételni, ezért várhatóan a tényleges működést az első negyed év végén kezdhetjük majd meg.

Költözés: egyszerre

Dr. Eszenyi Géza hozzátette: az újonnan vásárolt gépeket, ágyakat, bútorokat ugyan már elhelyezték a jövőbeni helyükön, a városközpontból történő költözést viszont nem lehet folyamatosan végrehajtani. A betegellátáshoz szükséges eszközökre ugyanis addig a pillanatig a jelenlegi épületben van szükség. A főigazgató kiemelte: a városban elterjedt pletykákkal ellentétben az építkezés során minden rendben volt, így rövidesen egy minden igényt kielégítő, jól használható épületet vehetnek birtokba. A felső szinten ráadásul egy harmincágyas, mozgásszervi rehabilitációs osztályt hoznak létre, amely eddig nem volt Ózdon.

- Küzdelmes időszak végéhez közeledünk - ezt már Nagy Zoltán, a kivitelező Mester-Építő Kft. projektvezetője árulta el. - Sok probléma merült föl menet közben, de ezeket szerencsére sikerült mind megoldanunk. A látvány most már magáért beszél, egy nagyon szép létesítményt fogunk átadni az ózdiak számára a közeljövőben. Ez már a negyedik nagy munkánk volt a városban, jövőre pedig a gyártörténeti emlékparkra fókuszálhatunk az egykori törzsgyár területén. A reuma kórházra azonban nagyon büszkék vagyunk, hiszen az összes építkezésünk közül ez volt a legnagyobb.

Az új reumakórház kapcsán felmerült a közlekedéssel és a parkolással kapcsolatos nehézség is. dr. Eszenyi Géza ezzel kapcsolatban elárulta: az új épület mögött egy több, mint száz autó befogadására alkalmas parkoló épült, az önkormányzattal pedig folyamatosan egyeztetnek annak érdekében, hogy a betegek zavartalanul eljuthassanak az Almási Balogh Pál Kórházhoz.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában