Illegális bevándorlás – Kósa: az MSZP nem érdekelt a probléma megoldásában

Budapest, 2015. szeptember 3., csütörtök (MTI) – A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialisták csütörtökön a parlamentben újra világossá tették, hogy nem érdekeltek az illegális bevándorlás problémájának megoldásában.

Kósa Lajos budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, elsősorban a szocialistákon és az LMP-seken múlott, hogy nem lett meg a házszabálytól eltéréshez szükséges többség, amikor a tömeges bevándorlás kezelését célzó előterjesztések tárgyalásának eljárásáról döntött a parlament.

A fideszes politikus szerint “lehullott a lepel a szocialisták álságos magatartásáról”, hiszen ők is tudják, hogy még a kétharmados törvénymódosítások megszavazásához is megvan a parlamenti többség, vagyis – fogalmazott – megakadályozni nem, csak lassítani, hátráltatni tudják az elfogadást.

Az MSZP-sek számon kérik a kormányon az intézkedéseket, majd amikor meghozzák őket, azt állítják, nem érdemiek, és hátráltatják a lépéseket – mondta Kósa Lajos, aki úgy értékelte: a szocialisták bevándorlópárti politikája semmit sem változott.

A kormánypárt ügyvezető alelnöke szerint a kialakult bevándorlási helyzetet felelőtlen európai politikusok magatartása idézte elő, hiszen “majdhogynem meghívót küldtek a világ különböző részeibe”. Hozzátette: a Keleti pályaudvar előtti helyzetet egy rossz, felelőtlen német politikusi nyilatkozat váltotta ki.

Külön bírálta az európai baloldalt, amely szavai szerint “a homokba dugja a fejét”, és a kvótarendszer bevezetését sürgeti.

– MTI –