Illegális bevándorlás – Kormányszóvivő: schengeni egyezmény nem ad választ a migrációs problémára

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A schengeni egyezmény a migrációs problémára nem ad választ, ezért szigorítani kell a határőrizet szabályait – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, tagállami hatáskörben van is lehetőség a szigorításra, ezért szavaz ma az Országgyűlés a tömeges bevándorlás kezelését célzó jogszabályok módosításáról.

Kovács Zoltán szerint Magyarországot most azért bírálják, amit minden uniós tagállamnak meg kellene tennie, azaz megvédeni az Európai Unió határait.

A törvénytelenséget fel kell számolni, Európának is érdeke, hogy szabályozottan menjen végbe mindaz, ami most történik. Magyarországon is ezen dolgozik – emelte ki.

A kormányszóvivő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, Németországot bíráló kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, véget kell vetni annak, hogy meghatározó politikusok szájából és a sajtóból gyakorlatilag felszólítás fogalmazódik meg, hogy Európa mindenkit fogad, mert Európa emberséges. “Ezt nem akarjuk cáfolni, de biztos, hogy ez felhívó keringőre” – fogalmazott.

– MTI –