Illegális bevándorlás – Kétmilliárd forintot költött a bevándorlási hivatal az első félévben

Akt.:
Budapest, 2015. augusztus 9., vasárnap (MTI) – A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) az idei első félévben kétmilliárd forintot költött a bevándorlók ellátására és egészségügyi vizsgálatokra, ez duplája a tavalyi költségeknek – mondta a hivatal főigazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornának.

Végh Zsuzsanna elmondta, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) személyre szabottan rendeli el azokat a szűrővizsgálatokat, amelyek a járványügyi kockázatok csökkentéséhez szükségesek. Ezeknek a vizsgálatoknak a költsége több százmillió forint is lehet ebben az évben – tette hozzá.

A tudósításban elhangzott, hogy a megnövekedett feladatok miatt a kormány 10 milliárd forint pluszt pénzt adott a bevándorlási hivatalnak, ebből egyebek mellett új munkatársasakat vesznek fel, akik a kérelmek feldolgozásában és a befogadó állomások működtetésében segítenek.

Végh Zsuzsanna az M1 vasárnap esti Híradójában azt is elmondta: “növelni tudjuk a menekültügyi döntéshozók számát, amely azt fogja eredményezni, hogy felgyorsulhatnak az eljárások, amihez természetesen hozzájárul az új jogi szabályozási környezet is.”

– MTI –
hirdetés


hirdet�s