Illegális bevándorlás – Horvátországból buszokkal szállítják a migránsokat a magyar határra

Beremend, 2015. szeptember 18. Rendőrök a magyar-horvát határon 2015. szeptember 18-án Beremendnél, ahová migránsokat szállító buszok érkeztek.
Beremend, 2015. szeptember 18. Rendőrök a magyar-horvát határon 2015. szeptember 18-án Beremendnél, ahová migránsokat szállító buszok érkeztek. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Zágráb, 2015. szeptember 18., péntek (MTI) – Horvátországból ingyenesen buszokkal szállítják a migránsokat a magyar határra – jelentette a horvát sajtó pénteken.

Miután Zoran Milanovic horvát miniszterelnök korábban kijelentette, hogy nem regisztrálják többé a migránsokat, és oda mehetnek, ahová akarnak, a magyar határhoz közeli Pélmonostorról (Beli Monastir) és a horvát-szerb határon lévő Tovarnikról ingyenesen buszokkal szállítják az illegális határátlépőket a beremendi határátkelőre – írta az Index.hr horvát internetes portál.

Az Eszék melletti Csepényből pedig, ahol 600 migráns volt elszállásolva, Zágrábba irányítják a buszokat. Az ott lévők ugyanis Szlovéniába akarnak továbbmenni.

– MTI –