Illegális bevándorlás – Handó: az ország minden bíróságát érintik a migrációhoz köthető ügyek

Miskolc, 2015. október 1., (MTI) – Az ország minden bíróságát érinti – legalábbis közvetett módon – a migrációhoz köthető büntető- és közigazgatási ügyek kezelése – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Miskolcon.

Handó Tünde A közigazgatási perrendtartás koncepciója című konferencia után tartott sajtótájékoztatón kifejtette: ahhoz, hogy a szegedi, a zalaegerszegi és a pécsi törvényszék tudja kezelni egyébként meglévő ügyeit is, segítségre van szükségük.

Felmérték a felszabadítható erőforrásokat és minden bíróság – ideértve az ítélőtáblákat is – felajánlásokat tett. “Ez nem a személyeket jelenti, csak egy számot, mert az, hogy ténylegesen kik segítenek, önkéntes vállalás alapján történik, történhet a jogszabályok szerint” – tette hozzá.

Csillám Katalin, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese elmondta: kilenc büntetőbírót, három közigazgatási és egy polgári bírót a Szegedi Törvényszéknek ajánlottak fel, valamint tizenkilenc igazságügyi alkalmazottjuk és egy informatikusuk is segít ott. A továbbiakról még folynak az egyeztetések – jegyezte meg.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s