Illegális bevándorlás – Gyorsított eljárásban ítéltek el egy migránsok közé petárdát dobó férfit

Budapest, 2015. szeptember 22., kedd (MTI) – Gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a migránsok közé petárdát dobó férfit – közölte kedden a fővárosi főügyész az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 23 éves férfi szeptember 4-én, a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés napján a délutáni órákban a VIII. kerületi, Baross téri felüljáróról, több társával együtt trágár szavakat kiabált, s két petárdát dobott a Baross téren tartózkodó migránsok közé. Az eset következtében ugyan senki sem sérült meg, de – mint írták – “magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely a csoport tagjaiban riadalmat keltett”.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a férfit kedden, gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

A tárgyaláson a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján megállapította a vádlott bűnösségét, és ezért őt egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős. Az ügyész súlyosabb minősítés (csoportos elkövetés) megállapítását, valamint végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte – olvasható a közleményben.

– MTI –