Illegális bevándorlás – Gianni Pittella bírálta az Országgyűlés határozatát

Brüsszel, 2015. szeptember 22., kedd (MTI) – Éles bírálatot fogalmazott meg kedden az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának vezetője, Gianni Pittella azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés határozatában az Európai Uniót teszi felelőssé a menekültek haláláért, valamint amiatt is, hogy Magyarország a hadsereget is alkalmazza a migrációs válság kezeléséhez.

Orbán Viktor és pártja “túl messzire ment” – jelentette ki a demokrata párti olasz politikus, a “Nem Orbán gumilövedékei jelentik a megoldást” címmel tartott sajtóértekezletén.

A frakcióvezető szerint ha valakit hibáztatni lehet, és ha valaki miatt szégyenkezni kell, az a magyar miniszterelnök, aki Gianni Pittella szerint két éve akadályozza az uniós menekültpolitika kialakítását.

“Ahelyett, hogy felelős megoldást keresne, kerítéseket kezdett építeni és militarizálja az államhatárt” – állapítja meg a szociáldemokrata frakcióvezető, aki szerint a menekültválság humanitárius és nem katonai kérdés, az európai országok határain járőröző katonák pedig szigorúan a történelemkönyvekbe valók.

Gianni Pittella szerint egyszerűen nem igaz, hogy a kontinenst legyűrik, ezért azt kéri az éppen jelenleg tanácskozó uniós belügyminiszterektől, hogy fogadják el az Európai Bizottság javaslatait “mielőtt még több fal emelkedik, még nagyobb lesz a zűrzavar és mielőtt Orbán idegengyűlölő retorikája gyökeret ver Európában”.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s