Illegális bevándorlás – Folyamatosan érkeznek a határsértők Röszkénél

Illegális bevándorlók gyalogolnak Röszke külterületén 2015. szeptember 5-én.
Illegális bevándorlók gyalogolnak Röszke külterületén 2015. szeptember 5-én. - © MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Röszke, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – Kisebb csoportokban folyamatosan érkeztek a határsértők Röszkénél szombaton délelőtt, egy részük önként besétált a hangárépületnél működő idegenrendészeti előállítóhelyre – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A legtöbben a vasúti sín mentén lépték át illegálisan a magyar-szerb határt, ahol nincs határzár. Onnan a Dugonyi úton keresztül indultak el az 5-ös út és az M5-ös autópálya felé. Az érkezők között voltak, akik szóba elegyedtek az úton cirkáló vagy a benzinkutaknál várakozó embercsempészekkel, akik 600-1000 euró közötti összegért kínáltak egy budapesti fuvart.

A határsértők között akadtak olyanok, akik gyalog indultak neki az autópályán a Budapest felé vezető mintegy 170 kilométeres útnak. Egy csoportot dél előtt röviddel a röszkei utáni következő lehajtónál, az 55-ös út csomópontjában tartóztattak föl a rendőrök.

A vasúti síneknél kialakított gyűjtőpontnál, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) munkatársai látták el információkkal az érkezőket. Ide egy várandós nőhöz mentőt is kellett hívni.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s