Illegális bevándorlás – Fidesz: Magyarországnak nemzetközi kötelessége is, hogy határát megvédje

Budapest, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) – A magyar kormánynak és a magyar parlamentnek nemcsak magyarországi, hanem nemzetközi, európai uniós, schengeni egyezményekben vállalt kötelessége, hogy a magyar határszakaszt és az európai uniós határt megvédje – hangsúlyozta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy már naponta több ezren érkeznek, az illegális határátlépők száma év végére akár 300 ezret is elérheti.
Ezért minden eszközt be kell vetni – szögezte le.

Ennek kapcsán Németh Szilárd kitért arra, hogy a műszaki zárral kapcsolatban “direkt zavar” van néhány politikus fejében. Szerinte nem azzal foglalkoznak, hogyan lehetne megoldani a problémát, hanem csak azon vannak, hogy minél feszültebb legyen a belpolitikai helyzet. A fideszes politikus kiemelte, hogy két kerítés épül.

A kettő együttes használata, egyéb műszaki eszközök bevetése, a határvadász egység, és esetlegesen a honvédség bevetése teremtheti meg azt a helyzetet, hogy – ahogyan korábban Orbán Viktor miniszterelnök is mondta – valóban egyhetedére csökkenjen az illegális migránsok száma – fejtette ki Németh Szilárd.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s