Illegális bevándorlás – Fidesz: életbevágó a betelepítési kvóta elleni fellépés

Budapest – A Fidesz bevándorláspolitikája az első perctől egyértelmű: Magyarországra sem beengedni, sem betelepíteni, sem visszatoloncolni nem szabad a bevándorlókat – közölte a nagyobbik kormánypárt a jobbikos Z. Kárpát Dániel hétfői sajtótájékoztatójára reagálva.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: a Jobbik azt kéri a kormánytól, tisztázza, mit tervez azokkal a bevándorlókkal, akiket más uniós országok toloncolnak vissza Magyarországra.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az uniós betelepítési kvóta elleni fellépés életbevágó, mert a kvóta veszélyes, szétterítené a terrorizmust.

A kormánypárti frakció ezért arra kéri a kormányt, hogy továbbra is védje meg az ország határait, védje meg az országot az uniós betelepítési kvótától és a jogtalan visszatoloncolásoktól.

Hozzátették, az EU jogszabályai egyértelműek: oda kell visszatoloncolni őket, ahol először léptek az unió területére. Ezért senkit sem szabad visszavenni, akit Németországból, Dániából vagy bárhonnan máshonnan akarnak ide visszatoloncolni – mutattak rá.

Mint írták, a Jobbikkal ellentétben fontosnak tartják, hogy minél több magyar ember aláírásával is támogatni tudja a kvóta megtámadását és összefogással meg tudják védeni az országot.

– MTI –