Illegális bevándorlás – Fidesz: az MSZP mindenkit beengedne az országba és az unióba

Budapest, 2015. szeptember 8., kedd (MTI) – A Fidesz szerint az a bevándorláspárti MSZP beszél, amely fél évvel ezelőtt álproblémának tartotta az illegális bevándorlást, és amely ma is mindenkit beengedne az országba és az Európai Unióba.

A nagyobbik kormánypárt így reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében a szocialista Harangozó Tamás keddi, röszkei látogatása utáni nyilatkozatára. Ebben az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy az MSZP szerint a kormány továbbra sem biztosít megfelelő ellátást a menekülteknek, mert vagy képtelen rá, vagy nem akarja megelőzni a keddihez hasonló helyzeteket, amikor migránsok egy csoportja kitört a röszkei gyűjtőpontról.

A Fidesz közleményében rögzítette: Magyarországon a bevándorlók ellátásával nincs probléma, rosszindulatúak és hamisak azok az állítások, amelyek szerint nem megfelelő a migránsok ellátása. Hangsúlyozták: aki törvénytisztelő módon bemegy a számára kijelölt befogadóállomásra, az teljes ellátást kap, aki azonban megtagadja az együttműködést a magyar hatóságokkal, nem hajlandó bemenni a kijelölt létesítménybe, és nem hajlandó regisztrációnak alávetni magát, arról a magyar állam nem tud gondoskodni.

A nagyobbik kormánypárt reagált annak a huszonkét civil szervezet közös nyilatkozatára is, amelyben arra kérték a kormányt, hogy kezelje humánusan a menekültválságot, és a menekültek kriminalizálása helyett nyújtson “valódi segítséget”.

A Fidesz visszautasította a civil szervezetek hamis állításait, s kijelentették: Magyarországon megfelelő színvonalú a migránsok ellátása.

– MTI –