Hajdú-Bihar

2011.08.25. 17:27

Hőségteszt Debrecenben: a főtéren „felejtettük” hőmérőnket – Hány fokot mértünk?

Debrecen – Nem hitelesített mérőeszközünkkel teszteltük azt, hogy míg a főtéri millenniumi csengő 39 fokot mér az árnyékben, addig a napon „felejtett hőmérőnk” hány fokot mutat.

Debrecen – Nem hitelesített mérőeszközünkkel teszteltük azt, hogy míg a főtéri millenniumi csengő 39 fokot mér az árnyékben, addig a napon „felejtett hőmérőnk” hány fokot mutat.

Augusztus 25-én és 26-án valószínűleg az év legmelegebb napjaként tarthatjuk számon. Vörös hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, városunk pedig vízosztást rendelt el és hűsítő vízpermetes sátrakat helyeztek ki a debreceni Kossuth téren.

Nem hitelesített, barkácsboltos hőmérőnkkel nekiindultunk a délutáni hőségnek és azt teszteltük, hogy míg a főtéren kihelyezett „csengő” 37-39 fokot mutat, vajon a szűk negyed órára a napon felejtett maximum ötven fok mérésére képes hőmérőnk kiakad-e.

Kattintson a képre és nézze meg videón, mire jutottunk!

Hőségteszt – Mindenki nehezen viseli a hőséget!

Kattintson a képre és nézze meg fotóinkat!

HAON


Felháborodott lakók és bolttulajdonosok fogadták újságírónkat a Cseresznye utcán és környékén, akiknél a hőség-riadó idején a szükségszerű áramszünet mellett az E.On munkatársai által megcsonkított környékbeli fák látványa „csapta ki a biztosítékot”.

Nézze meg, hogyan alakul Debrecen és Hajdú-Bihar megye időjárása az elkövetkezendő napokban!

Debrecen - Főhet a fejük a szabálytalankodóknak.

Debrecen - Az országos tiszti főorvos III. fokú hőségriasztást rendelt el augusztus 24-én – szerdán – 0.00 órától augusztus 26-án – pénteken – éjfélig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!